torsdag den 31. marts 2016

Udklip fra Canada klip 4 



Så er der igen lidt mere fra vores tur fra Canada. Da vi ankom til bjælkehytten, mødte vi en ret speciel mand - forestil dig en lille mand med et kæmpe skæg og det meget flotte navn "Bongo Mike" :D

Han viste os vores værelser og snart gik turen til den lokale restaurant i byen, hvor alle kendte alle - og vi var særlingerne som ingen kendte.  Menuen var burger med sweet potato fries, det var slet ikke så tosset.

Kl. 5.20 d. 3. marts stod vi op til 37 minusgrader og en hel dag på hundeslæde. Efter to timers kørsel i bil, kom vi til et sted, hvor vi blev introduceret til det at køre hundeslæde og 4 sider, som skulle udfyldes som "tip en 13'er" - der var meget papirarbejde :D




Efter en kort introduktion kørte vi til stedet, hvor hundene boede. Der var meget larm, da der nok var omkring 350 hunde samlet på en gang. Vi fik gjort hundene klar, og så var det afsted.





Hele dagen gik med hundeslæde kørsel i en fantastisk sol. Da vi kom tilbage til hundenes hjem, snakkede vi med 3 små hundehvalpe, som var lige til at tage under jakken og med hjem - hvis det havde været muligt.




Da vi kom tilbage til bjælkehytten, besluttede vi os for at lave mad over bål. Vi havde derfor købt en sæk brænde i det lokale byggemarked - som man nu gør i Canada som turist. Vi fik svensk pølseret a la Canada, med BBQ sovs og medister - lidt alternative ingredienser, men nøj hvor smagte det godt. Og selvfølgelig lavede vi sweet potato fries til ;-)

Resten af aftenen gik vi døde på vores madrasser og vi kom først til live igen, da vi vågnede næste morgen. Her pakkede vi hurtigt bilen, og kørte mod Toronto. På vejen fandt vi et typisk canadisk morgenmadssted, hvor det var muligt at få diabetes express. Maden var virkelig fed - selv brødet var paneret i masser af fedt. Sjovt at opleve den canadiske kultur og deres spisevaner.

Vi fortsatte mod Camp Nemo, som er et spejdercenter med samme miljø certificering som Houens Odde Spejdercenter og Næsbycentret - det der hedder SCENES (Scout Centres of Excellence for Nature and Environment). Der er kun ganske få spejdercenter i verden som har SCENES certificeringen, så det var rigtig spændende at se, hvordan spejderne i Canada arbejder med miljø.
I Danmark arbejder vi meget med miljøhensyn - som eksempelvis kommer til udtryk når vi affaldssorterer, men i Canada arbejder man ikke så meget med affaldssortering. Til gengæld var de rigtig gode til at lave naturformidlingsaktiviteter, som både var lærrige men også sjove at være deltager på.

Forestil dig at vi gik en tur rundt på centret med en af centrets frivillige, som hver gang der skete noget i naturen, livligt fortalte om det vi så. Turen rundt på centret blev lige pludselig meget lang, med de mange pauser undervejs ;-)

På centret blev vi tildelt en hytte, hvor vi kunne sove. Toiletfaciliteterne var ikke helt lige så luksuriøse som på Houens Odde. På Houens Odde er vi vant til træk og slip toiletter, men i Canada var toiletterne noget lignede Godik toiletter - toiletterne her var bare et hul i jorden og varme brugte de ikke på deres toiletter ;-)

Hvad der sker derefter, må i vente i spænding med at finde ud af - følge med lige her, der kommer snart flere indlæg :-)

//Harald

tirsdag den 15. marts 2016

Udklip fra Canada del 3

Så er vi efterhånden nået til bunds i mailboksen og de opgaver, som ventede os ved hjemkomsten til Danmark. Derfor får i et nyt kapitel i beretningen fra vores tur til Canada.

Tirsdag måtte vi tidligt op, da vi havde lavet en aftale inde i byen kl. 9:30. Her skulle vi hjælpe til hos den frivillige organisation, Foodshare. Foodshare er en organisation som arbejder for at gøre sund og nærende mad tilgængeligt for folk i Toronto som ikke har så mange penge. Konceptet bygger på, at de kan indkøbe frugt og grøntsager til engrospriser og derefter sælge det billigt videre i forskellige boksløsninger, da det er frivillige, som pakker kasserne.
En af deres bokse, welnessboksen, er henvendt ældre, som ikke længere har energien og kræfterne til at tilberede et måltid helt fra bunden. Derfor har de frivillige hos Foodshare snittet og afvejet de forskellige ingredienser, så køberen blot skal stå for den sidste tilberedning af råvarerne.
Det gode ved et sted som Foodshare er, at det holder mange personer beskæftiget - også folk som ikke kan overkomme et almindeligt job. Derfor arbejde vi sammen med en blanding af folk fra forskellige lag i samfundet, som snakkede og hyggede sig sammen, på trods af forskellighed.

Efter at have brugt det meste af dagen hos Foodshare, kørte vi videre ud til nogle af de canadiske spejdere vi havde mødt tidligere. Beth, som viste os rundt tidligere, havde inviteret os på aftensmad og en snak om et af de canadiske spejderprogrammer, Canadian Path.
Canadian Path er resultatet af en større revurdering de canadiske spejdere lavede af deres arbejdsprogram for et par år siden. Mange af tingene minder om de tingvi også har gjort og stadig gør i KFUM-Spejderne, med Cirklen Rundt fra den Kompetencebaserede Uddannelse, eller børn lærer børn. Udover snakken om om Canadian Path, havde Beth også inviteret os på canadisk mad, hvor vi havde muligheden for at snakke lidt med nogle flere rovere fra området.

I mellemtiden havde det sneet kraftigt, så turen hjem til lejligheden tog noget længere end planlagt, da mange af vejene var delvist ufarbare grundet sne.

Onsdag morgen skulle vi endnu tidligere op, da turen gik norpå, til Algonquin Provincial Park, et naturreservat 3 timer nord for Toronto. Heldigvis var vejene blevet ryddet, så lige så snart vi var fri af morgentrafikken fra Toronto, gik det fint derudaf mod Algonquin og eftermiddagens aktivitet. Her skulle vi ud og ride, for at opleve den canadiske natur fra hesteryg, i stedet for gennem bilens vinduer. Rideturen gik rundt i landskabet, ind mellem træer og ud på åbne stier. Selvom vi allesammen var pakket ind i mange lag fra top til tå, blev det dog alligevel en kold fornøjelse, så bilens varme var kærkommen da vi kom tilbage.

Efter rideturen, fortsatte vi rejsen længere nord på, hvor vi fandt den lille bjælkehytte, vi havde lejet, blev indkvarteret og fandt noget aftensmad.

Turen er ikke færdig endnu, så følg med for at få de sidste fortællinger med :)

//Andreas

lørdag den 12. marts 2016

Udklip fra Canada del 2

Det er hårdt at komme hjem til hverdagen igen, mailboksen er fyldt og vi har masser at se til :-)
I skal dog ikke snydes for endnu en fortælling om vores herlige tur til Canada!

Vores søndag gik med et besøg hos "The Alders" hos 401st. Spejdergruppe i Toronto
Her var vi med i kirke, hvor vi blandt andet overværede at en af spejderne, endelig havde gjort sig fortjent til sit tørklæde.


Efter gudstjenesten havde vi lidt tid til at snakke med alle dem, som gerne ville hilse på os.
Vi fik også overrakt et Canadisk spejdermærke, som man modtager når man har planlagt og fortaget en international rejse.

Vi skyndte os videre, hvor vi skulle til Rover Round table, hvor vi erfarings udvekslede med nogle af Torontos rovere. Her blev det også tid til at spille ultimate frisbee og lege British bulldog, i dagens anledning omdøbt til Danish bulldog.


Mandag blev vi hentet og kørt rundt i Toronto af Beth, en utrolig sød spejder, som vi var kommet i kontakt med hjemmefra. Der var ikke det af Toronto vi ikke fik set og sikke mange historier vi fik med på vejen. Et af vores stop var et stykke uden for centrum, så vi kunne kigge ud over vandet, ind mod downtown Toronto.

Om Aftenen skulle vi til Ishocky kamp. Reglerne havde vi læst op på hjemmefra, vi skulle jo nødig ligne turister ;-)



Kampen stod mellem hjemmeholdet Toronto Maple leafes og Tampa Bay lightning, fra Florida.
Det blev ikke til en sejr for hjemmeholdet, men vi havde det i hvert faldt sjovt og nød den hyggelige stemning i arenaen. Og når ja, så fik vi da også set en slåskamp på isen.

Følg med når vi fortæller mere om vores tur snart :-)

//Katrine

tirsdag den 8. marts 2016

Udklip fra Canadaturen


Nu er vi alle fire kommet hjem intakte, ved godt mod og en helt masse spejderoplevelser rigere for nøj, hvor har vi oplevet meget de 10 dage vi har været afsted. 

Torsdag d. 25 februar tog vi afsted til Canada, med sommerfugle i maven og fulde af forventninger til hvad der skulle ske. Jeg vil starte med at fortælle en lille smule om de første par dage.






Efter en solid flyvetur landede vi i Toronto om aftenen, og fandt hurtigt vores lejlighed, som vi havde lejet. Dagen efter stod den på byvandring i Toronto, og vi fik et godt overblik over byen bl.a. fra CN Tower, hvor vi kom 300 meter op. 



Herudover tog vi til Niagara Falls, der næsten er et must når man er i den del af Canada. Det var super flot at se det kæmpe store vandfald, hvor vandet konstant fossede ud. Derudover var der også mulighed for at komme ind bag ved vandfaldet, hvor man ikke kunne undgå at blive en lille smule våd.




Her er et billede fra om aftenen, hvor de oplyser vandfaldet med forskellige farver. 

I løbet af dagen gik vi rundt i den lokale by, hvor der var en stor gade med forskellige forlystelser lige fra Frankensteinshus, udsmykkede biografer og lækre slikbutikker. 









Det var en lille beskrivelse af den første del af turen. Følg med og læs flere udklip på bloggen i løbet af ugen. 

// Maria